smått och gott inom träning och hälsa

Här samlas alla nyheter inom området träning och hälsa! Kolla gärna för nya tips och tricks gällande din träning, rehabilitering, smärta eller kost.

2015 > 01

Många gravida kvinnor lider i onödan av värk och smärtor under- och efter graviditeten. Av dessa är det få kvinnor som vet att en certifierad sjukgymnast/fysioterapeut kan hjälpa till att både bedöma och behandla de vanligaste graviditetsbesvären såsom foglossning, bäckensmärta och värk i ländryggen. En erfaren fysio kan också hjälpa till att sätta ihop ett individuellt träningsprogram som lämpar sig för varje trimester, som förbereder inför förlossningen och som hjälper till att komma igång igen efter födseln.

Physiotherapy Stockholms sjukgymnast, Anna Magnusson Sogell, specialiserar sig inom rehabilitering och träning för gravida och nyblivna mammor. Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning av tid!

Läs hela inlägget »
Different study designs have certain weaknesses, or biases, that can distract you from the truth. (Thinkstock/Getty Images/iStockphoto)

Med nya vetenskapliga studier om mat och näring som rapporteras nästan dagligen, är det då svårt att veta vad man ska tro på. Tolkningarna ger i många fall motstridig information, vilket kan vara frustrerande även för den mest kunniga konsumenten. Är mättat fett nu bra för oss? (Nej). Är kalciumtillskott dåligt för hjärtat? (Kanske). Är en låg kolhydrat diet bäst för att gå ned i vikt? (Nej). Ska jag sluta äta gluten? (Det beror på vem du är). 'How to make sense of the constant onslaught of nutrition studiesär lekmannens guide till hur man tolkar nyheter inom näringsvärlden. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: kost och näring

Dags att bli motiverad och börja röra på sig mot ett hälsosammare 2015 !

Kom igång med ditt nyårslöfte med hjälp från våra certifierade fysioterapeuter, personliga tränare och dietister!  Nytt för i år arbetar vi i samarbete med nutritionist Katie Trant från The Muffin Myth och lanseringen av hennes personligt utformade kostupplägg!

För mer information och bokning, skicka gärna en förfrågan via vår
kontaktformulär.

 

Läs hela inlägget »