Dansmedicin:  SPETSKOMPETENS I VÄRLDSKLASS

Som dansare är det kroppen som är instrumentet. Men vad gör man när instrumentet går sönder? Hur tar man sig bäst ur en skada och tillbaka till dansen? Det är viktigt att man som dansare kommer till en fysioterapeut/ sjukgymnast som förstår hur dansare tränar och använder sin kropp. Detta för att bäst anpassa rehabiliteringen och återgå till träningen.

Anna Magnusson Sogell har en professionell bakgrund i klassisk balett och en gedigen erfarenhet av egen dansträning, undervisning och koreografi. Hon fick sin formella dansträning i USA och har dansat hos New York City Ballet, Pacific Northwest Ballet och Tacoma City Ballet, bland andra. I sverige har hon undervisat vid Danshuset, Lasse Kühlers Dansskola och Södra Latin Gymnasium och agerar numera som gäst sjukgymnast/fysioterapeut till dansare på Balettakademien i Stockholm. Med hennes spetskompetens inom dansen hjälper hon utforma specifika tränings- och rehabiliteringsprogram till dansare som har skador och/eller vill förbättra sin grundteknik. 

Dansmedicinsk rehabilitering

Vid första tillfället görs en screening för att mäta dina fysiska förmågor och för att bedöma problemområden.  Testerna utgår alltid utifrån dansspecifika rörelser med särskilda krav på styrka, balans och rörlighet. Därefter läggs upp en lämplig tränings- eller rehabiliteringsplan. Detta kan bestå av regelbunden rehabilitering hos Anna och/eller specifik träning hos Caroline, eller ett individuellt anpassat hemträningsprogram med uppföljningar efter behov. För mer information och tidsbokning, vänligen skicka förfrågan via vår kontaktformulär.

Dans Prehab

Under hösten 2017 erbjuds specifika gruppträningstillfällen till dansare med inriktning  att förebygga skador, öka styrka och förbättra grundteknik. Klasserna består av upp till 5 personer och ges 5 tillfällen åt gången.  Möjlighet till drop-in finns endast i mån av plats. Först till kvarn gäller. För mer information och bokning, vänligen skicka förfrågan via vår kontaktformulär.