Våra tjänster

FYsioterapi & sjukgymnastik

De flesta människor drabbas någon gång i sitt liv av smärta och stelhet i kroppen. Oftast handlar det om felaktig belastning, skador eller bristfällig teknik vid träning. Muskel- och ledvärk kan även uppstå vid olika sjukdomstillstånd såsom artros och depression. Gemensamt hos dessa är att smärtan inte bara påverkar en led utan hela kroppen. Fysioterapi utgår från dina individuella förutsättningar och tar reda på orsaken till varför du har ont. Olika behandlingsmetoder kombineras med träning för att uppnå långsiktiga resultat. *Frikort gäller ej.

Rehabilitering

Ibland drabbas man av en akut skada och/eller måste opereras för att återställa en funktionsnedsättning. Behandlingen som följer kräver då mycket specifika åtgärder och kunskap för att åstadkomma en normal läkning. Vi på Physiotherapy Stockholm har stor erfarenhet från den primära, öppna och privata vården och dessa rehabiliteringsprinciper. Vi erbjuder bedömingar och behandlingar av akuta fall samt  rehabilitering efter operation utan kötid eller krav på remiss. *Frikort gäller ej.

Pre & Postnatal Träning

Vår pre- och postnatal träning använder sig av principer från Pilates vilket ger dig en säker, skonsam och effektiv träning. Träningen tar hänsyn till förändringarna som sker i kroppen både under- och efter en graviditet. Anpassade pilatesövningar varvas med mer traditionella styrkeövningar i syfte att ge dig en komplett och allsidig träning. Träningen syftar även till att minska diastasis recti (bukmuskelseparation) samt lindra besvär i rygg och bäcken t ex vid foglossning och SI-leds dysfunktion.

personlig träning

Våra personliga tränare är utbildade på högskolenivå och har stor erfarenhet av träning på både motionärs-, idrotts- och elitnivå. Vi utformar träningsupplägget utefter specifika fysiska tester samt kundens egna förutsättningar och mål. Vi använder oss av principer inom funktionell träning, traditionell styrketräning och pilates för att skapa en stark och smidig kropp. Träningen sker i privat miljö, där det aldrig finns fler än fyra personer närvarande vid samma tillfälle i lokalen. Vi erbjuder även gravid- och mammaträning.

sport & idrott

Vill du finlira dina tekniska färdigheter och din prestationsförmåga på fotbollsplanen? Har du drabbats av en skada på dansen? Eller vill du bara förbättra din löpteknik på gymmet? Våra fysioterapeuter och tränare har själv varit elitidrottare och har många års erfarenhet av teknikträning, skaderehabilitering och träning för att förebygga skada på både motionärs- och idrottsnivå.

Dansmedicin

Som dansare är det kroppen som är instrumentet. Men vad gör man när instrumentet går sönder? Hur tar man sig bäst ur en skada och tillbaka till dansen? Det är viktigt att man som dansare kommer till en fysioterapeut/ sjukgymnast eller annan med medicinsk bakgrund som förstår hur dansare tränar och använder sin kropp. Detta för att bäst anpassa rehabiliteringen och återgå till träningen.  Anna Magnusson Sogell har en professionell bakgrund i balett samt gedigen erfarenhet av egen dansträning, undervisning och koreografi. Med hennes spetskompetens inom dansen utformar Anna specifika tränings- och rehabiliteringsprogram till dansare som har skador och/eller vill förbättra sin grundteknik. 

massage

Smärta kan i många fall kopplas till försämrat blodflöde i en eller fler delar av kroppen. Studier har nyligen visat att massage minskar muskulära spänningar och ökar blodgenomflödet i hela kroppen. Massage består av gnidningar, knådningar och töjningar av lokala muskler vilket minskar dessa spänningar och hjälper till att lindra smärta. Massage kan även förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar.