Dansmedicin:  SPETSKOMPETENS I VÄRLDSKLASS

Som dansare är det kroppen som är instrumentet. Men vad gör man när instrumentet går sönder? Hur tar man sig bäst ur en skada och tillbaka till dansen? Det är viktigt att man som dansare kommer till en fysioterapeut/ sjukgymnast som förstår hur dansare tränar och använder sin kropp. Detta för att bäst anpassa rehabiliteringen och återgå till träningen.

Anna Magnusson Sogell har en professionell bakgrund i klassisk balett och en gedigen erfarenhet av egen dansträning, undervisning och koreografi. Hon fick sin formella dansträning i USA och har dansat hos New York City Ballet, Pacific Northwest Ballet och Tacoma City Ballet, bland andra. I sverige har hon undervisat vid Danshuset, Lasse Kühlers Dansskola och Södra Latin Gymnasium och agerar numera som gäst sjukgymnast/fysioterapeut till dansare på Balettakademien i Stockholm. Med hennes spetskompetens inom dansen, hjälper hon utforma specifika tränings- och rehabiliteringsprogram till dansare som har skador och/eller vill förbättra sin
                                                              grundteknik. 

Dansmedicinsk rehabilitering

Vid första tillfället görs en screening för att mäta dina fysiska förmågor och för att bedöma problemområden.  Testerna utgår alltid utifrån dansspecifika rörelser med särskilda krav på styrka, balans och rörlighet. Därefter läggs upp en lämplig tränings- eller rehabiliteringsplan. Detta kan bestå av regelbunden rehabilitering hos Anna och/eller specifik träning hos en av våra tränare, eller ett individuellt anpassat hemträningsprogram med uppföljningar efter behov. För mer information och tidsbokning, vänligen skicka förfrågan via vår kontaktformulär.

Kinstretch® för dansare

Att träna funktionellt - dvs ej dansrelaterade rörelser - är lika viktigt som att träna utåtrotationen eller hur högt man kan få benet. Inte bara för att undvika överbelastningsskador och låta ”dansmuskler” vila, utan också för att funktionell styrka även påverkar din förmåga och kapacitet inom dansen. Desto bättre allmän styrka du har, desto bättre prestanda kommer du att ha!

Kinstretch® för Dansare har som fokus att stärka de områden som utsätts inom dansen och därmed undvika de vanligaste skadorna hos dansare. Träningen består av en blandning av funktionell styrketräning och mobility träning, där fokus är på att både stärka- och öka kontroll i ytterlägen. All träning leds av certifierade tränare eller fysioterapeut med utbildning och erfarenhet inom dans. Klasserna består av upp till 5 personer och ges 5 tillfällen åt gången.  Möjlighet till drop-in finns endast i mån av  
                                                              plats. Först till kvarn gäller! För att boka din plats, vänligen skicka förfrågan via vår

                                                              kontaktformulär.