Sport & idrott: Allt ifrån skada till prestation

Vill du finslipa dina tekniska färdigheter och din prestationsförmåga på fotbollsplanen? Har du drabbats av en skada på dansen? Eller vill du bara förbättra din löpteknik på gymmet? Våra fysioterapeuter och tränare har själva varit elitidrottare och har många års erfarenhet av teknikträning, skaderehabilitering och träning för att förebygga skada på både motionärs- och idrottsnivå.

när skadan är skedd

Snabbt omhändertagande och korrekt diagnos är förutsättningen för att minska en skadas omfattning och därmed möjliggöra tidig återgång till fysisk aktivitet och idrott.  Otillräcklig eller felaktig rehabilitering leder till hög frekvens av nya skador. Det är därför viktigt att komma i kontakt med en erfaren fysioterapeut/sjukgymnast så snart som möjligt efter att skadan skett för att lägga upp ett lämpligt rehabiliteringsplan och snabbt få dig tillbaka till
                                                                               idrotten.

att stärka och förebygga

Varje idrottare har en individuell gräns för vad kroppens vävnader tål. För att kunna förebygga idrottsskador krävs då kunskap kring den aktuella idrottsgrenens specifika krav på dessa vävnader. Det är därför viktigt att identifiera individuella svagheter i den stödjande muskulaturen för att sedan kunna minska risken för att skador uppstår. På Physiotherapy Stockholm hjälper vi till att granska din teknik samt mäta specifik rörlighet och styrka för att sedan utforma ditt träningsprogram.

precision och prestation

Vi på Physiotherapy Stockholm tränar själv på elitnivå och har många års erfarenhet av både egenträning och undervisning.
Anna Magnusson Sogell har en professionell bakgrund inom klassisk balett, där hon bl a dansat vid New York City Ballet. Hon har idag ett samarbete med Balettakademien i Stockholm och har varit lärare respektive gästlärare på Danshuset, Södra Latin Gymnasium och Lasse Kühlers Dansskola.  Anna är idag erfaren fysioterapeut och personlig tränare på både elit- och motionsnivå.
                                                                             Marcus Tari har en professional utbildning inom modern dans samt en
                                                                             gedigen sportbakgrund. Han har undervisat runt om i Europa inom dans och
                                                                             föreläst om kropp och träning. Marcus är idag erfaren massage terapeut,
                                                                             dansare och lärare.  Anna och Marcus kan, med sina skärpta ögon, hjälpa dig
                                                                             till att finslipa din teknik för att uppnå en högre prestation oavsett träningsnivå.