massage: Behandling, avslappning & välmående


Smärta kan i många fall kopplas till försämrat blodflöde i en eller fler delar av kroppen. Studier har nyligen visat att massage minskar muskulära spänningar och ökar blodgenomflödet i hela kroppen. Massage kan även förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar.

Genom att lindra spänningar i kroppen frisätter man muskler och nerver som annars hämmas av smärta. Detta gör att det blir lättare till att både hitta och aktivera muskler för att sedan stärka och förebygga att smärtan återkommer.  Massage i kombination med specifik anpassad träning är därför ofta ett viktigt steg mot att bli smärtfri på både kort och lång sikt.  
Physiotherapy Stockholm arbetar bara med de mest erfarna och kompetenta massageterapeuter i stan. Varje behandling är individanpassad för att ge dig bästa möjliga resultat. För att boka tid, vänligen klicka här

Medicinsk massage behandling

En omfattande screening och rörelseanalys utgör grunden till denna behandlingsform, vilket särskiljer den från andra massagetekniker. Medicinsk massage främjar även läkningsförmågan och ökar allmän rörlighet. Detta lämpar sig särskilt bra vid både behandling- och förebyggande av t ex idrottsskador och kroniska smärttillstånd. 

Klassisk massage

Klassisk Massage består av gnidningar, knådningar och töjningar av lokala muskler vilket bidrar till att öka blodcirkulationen, minska spänningar och lindra smärta. Denna behandling är särskilt lämpad mot dem som önskar en mer avslappnande och avstressande behandling.