PERSONLIG TRÄNING: STYRKA FÖR KROPP OCH SJÄL

Vill du skapa en stark och smidig kropp? Vill du orka vardagen lite bättre? Eller behöver du ny inspiration på gymmet? Våra personliga tränare är även utbildade fysioterapeuter och har specifika kunskaper i- och erfarenheter från både träning och idrott. Vi kan hjälpa dig med allt från att komma igång med din träning till att se över ditt nuvarande träningsupplägg. Vi erbjuder även specifik träning för gravida och nyblivna mammor. 


Vi på Physiotherapy Stockholm använder oss av ett specifikt testbatteri för att mäta styrka och rörlighet och utformar sedan ett program individuellt anpassat till just dig och dina mål. Våra träningsmetoder skiljer sig från andra aktörer då vi blandar funktionell styrka med träning i särskilda pilatesmaskiner för att öka både styrka, koordination och rörlighet. All träning sker i privat miljö, där det aldrig finns fler än fyra personer närvarande vid samma tillfälle i lokalen. Läs mer om våra olika träningsformer nedan: 

funktionell styrka

Funktionell träning innebär att man aktiverar så många muskelgrupper som möjligt under en och samma övning. Träningen strävar efter att i första mån efterlikna rörelser inom vardagen eller i den specifika idrotten. På så sätt ökar man inte bara styrka, utan även rörlighet, koordination och balans. Kroppen utgör den huvudsakliga belastningen, där traditionella redskap såsom fria vikter, tyngder, balansredskap och bollar spelar en sekundär roll i träningen. Funktionell träning är en träningsform som lämpar sig mot alla.

pilatesträning

Pilates är en träningsform där fokus är på att vara medveten om varje enskild muskel i kroppen. Övningarna byggs upp så att du tränar en specifik muskelgrupp med hjälp av resten av kroppen som motvikt. Vi använder oss även av specifika pilatesmaskiner som är utformade för att öka både styrka och rörlighet på ett skonsamt sätt. Det unika är att du sträcker ut musklerna medan du stärker dem. Det gör dem både vackert tonade och smidiga. Pilatesövningar kan även göras med boll, rulle eller ring. Pilates lämpar sig mot alla.

Pre- & Postnatal

Vår Blivande Mamma och
Stark Mamma
träning använder sig av principer från pilates vilket ger en säker och effektiv träning som har tagit hänsyn till förändringarna som sker i kroppen under- och efter en graviditet. Vid gravidträning så anpassas träningen efter de olika trimestrarna. Efter förlossningen så är det extra viktigt att stabilisera och bygga upp styrkan i både bål och bäcken. Vi fokuserar även på att stärka de bärande musklerna i ben, bäcken, rygg och armar. En bra mix för att stärka och hjälpa upp de områden som belastas mycket både under- och efter graviditeten.